Chef Marie
Chef Marie

press to zoom

press to zoom

press to zoom
Chef Marie
Chef Marie

press to zoom
1/10

 DE KEUKEN VAN ONDER DEN TOREN

Ik ben Marie Steyaert, geboren in Leuven op 25/10/1987 en sinds 2016 trotse eigenares van Onder Den Toren. Ik hou van eten, drinken en vooral de gezelligheid die dat met zich meebrengt, het samen zijn en lekkere dingen proeven.  Ik sta zelf in de keuken en doe dit professioneel al 12 jaar. Van kleins af aan ben ik dol op koken en eten. Toen ik klein was nam mijn vader, Jean Steyaert,  mij mee op restaurant en namen we vaak de 'specialere' gerechten met voor mij nog onbekende smaken. Daarna probeerden we de gerechten dan na te maken. Hij heeft mij brood leren bakken toen ik 8 jaar was, het begin van mijn passie voor de keuken.

Mijn moeder, Elisabeth Houben, is een absolute invloed op de keuken van Onder Den Toren. Er zat altijd bezoek bij ons thuis en de deur stond voor iedereen open. Zelfs na een dag hard werken ging ze met plezier de keuken in en kon van niets iets heerlijks toveren. Van haar heb ik mijn creativiteit in de keuken en de liefde om mensen gelukkig te maken met lekker eten. 

 

Ik probeer altijd enkele Belgische klassiekers op de kaart te zetten en daarnaast wereldkeuken, alles natuurlijk in mijn eigenzinnige stijl van koken. Mijn meest favoriete smaken en kruiden komen uit de  Marokkaanse, Thaise, Ethiopische en Chinese keuken. Dit komt dan ook duidelijk terug in het smaakpalet van Onder Den Toren.  Ik vind het belangrijk  altijd goedgezind in de keuken te staan gezien ik geloof dat negatieve gevoelens invloed hebben op de energie van het eten en de mensen die het moeten consumeren. Alleen maar liefde dus in de keuken :-) 

Ik werk uitsluitend met verse producten, hierdoor kan het al eens gebeuren dat een gerechtje is uitverkocht. De gerechten wisselen zeer regelmatig op onze menukaart. Er zijn zowel kleinere gerechtjes, ideaal voor bij de cocktails ;-), als grote gerechten, om de hongerigen te spijzen.  Heeft U zin in een bepaald gerecht dat niet op de kaart staat? Geen probleem, laat het mij 1 dag op voorhand weten en ik voorzie dan uw favoriete gerecht! 

TAPAS/VOORGERECHTJES (v.a. 8euro)

  • Huisgemaakte bitterballen

  • Camembert uit de oven met Luiskse siroop

  • Wilde kroketten van everzwijn met witloofsalade 

  • Kibbeling met tartaar

  • Indonesiche sateetjes 

  • Carpaccio van hert 

  • Thaise gembersoep met scampi's 

HOOFDGERECHTEN (v.a. 15euro)

  • Diamanthaasje

  • Stoofvlees met steranijs en Rochefort bier 

  • Zweedse balletjes 

  • Caramelle van ossobuco en gremolata

  • Entrecote Rubia gallega met 

  • Ravioli kreeft

  • Vogelnestjes met stoemp

  • Fazant fine champagne, witloof speculaaskruiden en kroketjes

  • Gegrilde zalm

  • Spare ribs met Indische chutney, sesam en chili 

  • Risotto met truffel 

  • Everzijnenragout 

  • Cannelloni vegetarisch 

DESSERT (v.a. 8euro)

  • Sabayon (van mijn papa geleerd, ongeveer alle soorten alcohol werden thuis opgeklopt;-))

  • Tarte tatin met rozemarijn en zoute karamel

  • Moelleux

  • Chocolademousse met cointreau 

  • Creme brulee 

  • Dame Blanche 

Opgelet! deze menu kan afwijken van de menu ter plaatse gezien wij vaak veranderen van gerechten!